Sonuç Bildirgesi Memnuniyetle Karşılandı.

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, İstanbul Esenyut ve Ümraniye ilçelerinden sonra son durağı olan Kâğıthane’de üyelerle bir araya geldi. Görüşmenin olumlu ve yapıcı bir havada geçtiğini belirten Şenocak, yazılı bir açıklama yaptı. Özellikle 7. Başkanlar Kurulu Toplantısından sonra açıklanan sonuç bildirgesi üzerinde duruldu, diyen Şenocak açıklamasında şunları söyledi: “7. Başkanlar Kurulu Toplantısından sonra açıkladığımız sonuç bildirgesinin üyeleri memnun ettiğini gözlemledim. Diyanet Teşkilatı ile ilgili pek çok konuda gördüğümüz olumsuzlukları ve neler yapılması gerektiğini açıkladığımız sonuç bildirgesi, bugüne kadar açıklanamayan konuların gündeme taşınması açısından önem arz ediyor. Amacımız öncelikle üyelerimizin memnuniyeti olmakla birlikte, üyelerimizin kazanımı demek, aynı zamanda diyanet çalışanlarını kapsaması açısından tüm diyanet çalışanlarının kazanımı demektir.”

İstanbul Kâğıthane’de üyelerle bir araya gelen DESK ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, üyelerimizin mağduriyetlerini dile getirmemiz demek, aynı zamanda diyanet teşkilatında görev yapan idari personelden tutunda din görevlilerine kadar tüm meslektaşlarımızın meselelerini gündeme getiriyoruz, demektir. Bugüne kadar teşkilatımızda gördüğümüz tüm meseleleri yüksek sesle gündeme taşıdık. Yeri geldi övdük ve Sayın Başkan Görmez’i destekledik. Kimi zamanda eleştirmekten kaçınmadık. Hak adına hakkı savunmak zorundayız, dedi.

Kâğıthane toplantısında Kur’an kurslarının durumu gündeme getirildi, diyen Şenocak konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “7. Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesinde açıkladığımız konulardan biri de Yatılı Kur’an Kurslarının meseleleri idi. Bugüne kadar hiç gündeme getirilmedi. Hâlbuki yatılı Kur’an kurslarının pek çok problemi var. Binaları yetersiz ve standart değil. Din Bir-Sen olarak dedik ki, Yatılı Kur’an kursu binaları mimari projesi standart hale getirilsin. Böylece binaların fiziki şartlarının elverişsizliğinden kaynaklanan eğitim sıkıntısı, yatakhanelerde kapasitenin üzerinde öğrenci kalması, öğrencilerin sosyal aktivitelerinin sağlanamaması gibi v.s. problemler çözülebilir. Ayrıca bu kurslarında görev yapan din görevlilerinin eğitim kalitesinin artırılması için belli dönemlerde seminerler verilmeli,  bu kurslarda pedagojik formasyon almış Hocaların görevlendirilmesi zorunludur. Bunların yanında yatılı Kur’an kurslarında Belletmen ihtiyacının karşılanması ve/veya öğrenci sayısının düşürülerek Belletmen ihtiyacının en aza indirgenmesini önerdik. Aşçısı ve aşçı yardımcısı bulunmayan yatılı Kur’an kurslarımız var. Buralarda öğrenciler garson gibi kullanılıyor. Bu durumda olan kurslara görevlendirme yapılarak öğrencilerin garson gibi kullanılmalarına son verilmelidir. Öğrencilerin sağlıklı yaşam ve beslenme konularına dikkat edilmeli, özen gösterilmelidir. Öğrencilerin güvenliği sağlanmalıdır. Yatılı Kur’an kurslarında diyetisyen görevlendirilmeli ya da diyetisyeni bulunan diğer kurumlardan destek alınmalıdır. Yatılı Kur’an kurslarındaki önemli bir mesele de disiplin konusu idi. Bunu da gündeme getirdik ve şu öneride bulunduk: Kurallara uymayan, kursların düzen ve disiplinini bozan öğrenciler için kurs bünyesinde disiplin kurulu oluşturulmalı, Müftülüklerdeki üst disiplin kurullarına bağlı olarak çalışmalıdır.”

Şenocak, yetkili sendika elindeki imkânı, yetki gücünü kullanamıyor. Kullanamadığı için de Diyanet İşleri Başkanlığı ne isterse onu yapıyor. İstediği her şeyi rahatça uygulayabiliyor, diyerek şunları söyledi: “Sadece üyelerimiz değil, diğer sendika üyeleri de yetkili sendikanın tavırlarından rahatsız. Yetki elindeyken hiçbir meseleyi çözemeyen ve camiamızın içinde haksızlıklara göz yumanların, sessiz kalanların sendikacılık adına ne yaptığının sorgulanması gerekiyor. Siyasi güçle büyümek sendikacılık değildir. Susmak, yetki elinde olduğu halde sözünü dinletememek sendikacılık yapılmadığını gösteriyor. Demek ki, Diyanet İşleri Başkanlığı bunları kâle almıyor. Demek ki, kimse bize dokunmasın koltuklarımızı koruyalım, diye düşünülüyor. Öyle ya bugüne kadar diyanet’te çalışanların meseleleri çözülemediğine göre, meseleler her gün artıp kangren haline geldiğine göre sendikacılık yapılmıyor. Sendikacılık yapsaydınız, üyelik talebinde bulunduğunuz uluslar arası teşkilat, ”Bağımsız değilsiniz,” diyerek reddetmezdi.

Din Bir-Sen olarak, sadece konuşmuyoruz; yapabiliyorsak ‘yapıyoruz’ diyen, yapamıyorsak ‘elimizden bir şey gelmiyor,’ diyebilecek erdeme sahip bir sendikayız.”

Şenocak, yazılı açıklamasında son olarak şunları söyledi: “İstanbul temaslarımdan edindiğim bilgi ve gözlemlerim beni düşündürdü: Üyemiz olsun olmasın din görevlileri haksızlıktan ve kayırmacılıktan şikâyet ediyor. Bunun büyük bir rahatsızlık yarattığını gözlemledim. Gerek diyanet’in yönetim tarzı gerek din görevlilerinin çalışma usul ve şartlarıyla ilgili pek çok meselenin çözülememiş olması sıkıntıya yol açıyor. Din görevlileri kendi teşkilatlarına güvenmiyor. Bu, kaygı verici bir durumdur. Din Bir-Sen, açıklanamayan konuları açıklayan bir sendikadır. Sayın Başkan Mehmet Görmez’in bizi dinlemesi ve bu söylediklerimize kulak vermesi gerekiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Menü
 
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
İletişim
Bize Ulaşın
0312 232 70 20
[email protected]
Din-Bir-Sen | Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21
Maltepe Çankaya / Ankara
Tel :+90 312 232 70 20
Fax :+90 312 232 70 21
Gsm:+90 530 505 63 36

[email protected]

 

Vergi Dairesi : Mithatpaşa V.D.        Vergi Numarası : 879 062 1718
IBAN NO : TR56 0001 0004 7152 5286 9150 01


 

© 2012 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım & Yazılım :
Networkbil.net